Cultuurprijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg

Uitreiking Cultuurprijzen in 2018

 De Cultuurprijs van de gemeente Leidschendam-Voorburg is met ingang van 2021 in een geheel nieuw jasje gestoken.

Allereerst komen er twee categorieën, die jaarlijks roulerend aan bod komen te weten Beeldende kunst (incl. video art en fotografie) en Podiumkunsten. Tijdens 2021 zal de Beeldende kunst centraal staan. Er zullen drie prijzen zijn: – Publieksprijs – Cultuurprijs – Aanmoedigingsprijs. De professionele jury kent zowel de Cultuurprijs als de Aanmoedigingsprijs toe.

De jury zal bestaan uit vijf professionals uit de cultuursector, voor 2021 zijn dat Anne Marie Boorsma (kunsthistorica), Helène Doornebal (kunstenares), Hilbert Krane (fotograaf),  Humphrey Brugman (galerie- en atelierhouder), Margherita van der Linden (kunstenares).

Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg worden van harte uitgenodigd om kandidaten voor te dragen voor de Cultuurprijs én om zitting te nemen in de Publieksjury. Alle inwoners van de gemeente kunnen zich, met motivatie, aanmelden en bij meer dan 20 aanmeldingen zal het Cultuurpodium 20 mensen selecteren waarbij diversiteit en inclusiviteit voorop zal staan. Voorzitter van de Publieksjury zal een raadslid zijn met Cultuur in de portefeuille. Dit zal elk jaar rouleren, Jeroen van Rossum (GroenLinks) zal de spits afbijten. Kandidaten kunnen zowel personen als organisaties als projecten zijn mits deze inhoudelijk met cultuur bezig zijn. Bij maatschappelijk-culturele projecten zal op het niveau van de cultuur component worden beoordeeld. De uitreiking is op vrijdag 10 september a.s. tijdens het Huygens Festival.

De prijs zal een kunstwerk zijn van een lokale beeldend kunstenaar, voor dit jaar is gekozen voor glaskunstenaar Ming Hou Chen.
www.yumiglas.com

Ming Hou Chen